PEMANDANGAN YANG INDAH

dsc00412

 LAUTAN HINDI

Laut ini cukup indah apabila senja menjelma, laut ini menghubung terus ke hindi. Ramai pengunjung yang akan berhenti menikmati keindahan waktu sebegini.

dsc00413

POKOK KELAPA YANG DIHIASI MENGINDAHKAN LAGI PERMANDANGAN

Pokok kelapa ini menjadi tempat berteduh para pengunjung yang datang apabiila panas menjelma, dan juga menghiasi halaman pantai ini supaya lebih menarik, sesiapa yang terpandang memang tidak lupa untuk menyinggah.

dsc00415

PEMANDANGAN DI WAKTU SENJA.

Ha ne salah seorang tourist yang menikmati keindahan ciptaan tuhan ini, betapa seronoknya dia hehehehe sehinggakan tidak mahu pulang ke Malaysia.

pb180269

POKOK KELAPA KERIS

Uniknya ini adalah pokok kelapa yang batangnya berbentuk keris . Pokok ini sudah lama hidup namun masih kukuh berdaun dan masih berbuah. Jarang sekali saya menemui pokok seperti ini.Pokok ini mempunyai sejarah dan ceritanya tersendiri.

 

 

 

 

pb170113

SAWAH PADI YANG MENGGUNING 

Sawah padi ini terletak berdekatan dengan tasik tersebut, cuacanya yang sejuk dan berair menyuburkan lagi tanaman padi di kawasan ini. Padi-padi ini dinamakan padi bukit dan berkualiti tinggi, mereka masih  menggunakan cara tradisional untuk menuai padi .

 

pb170170

KUDA PADI YANG COMELLLL

Kalau sesiapa yang teringin naik kuda ini harus dikenakan bayaran murah sahaja hanya sepuluh ribu rupiah sahaja, rugi kalau tak naik.

pb170173

Mata kuda ini mesti ditutup supaya ia dapat bergerak dengan sempurna dan tidak menggangu kenderaan lain di jalan raya. Oleh itu nyawa pembongceng terselamatlah heheh,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: